Nieuwsbericht
hattemhockeyheaderv2.jpg
 
Arbitrage

Spelregelafspraken voor bonds- en clubscheidsrechters

Nieuws afbeelding 27-8-2018

https://www.knhb.nl/nieuws/spelregelafspraken-voor-bonds-en-clubscheidsrechters-gepubliceerd


Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur, dus verschijnt er binnenkort ook weer een nieuw spelreglement. Voorafgaand daaraan worden vandaag de documenten gepubliceerd die de nieuwe en gewijzigde spelregels uitleggen en interpretaties van bestaande spelregels duiden: de afspraken voor club- en bondsscheidsrechters.

De basis bij het fluiten is en blijft het spelreglement, maar om scheidsrechters op weg te helpen wordt een extra uitleg van de spelregels via deze zogenaamde ‘arbitrage afspraken’ als leidraad geboden. Ook voor hockeyers is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Daarom publiceert de KNHB nu twee documenten met spelregelduidingen: een versie voor wedstrijden onder leiding van bondsscheidsrechters en versie voor wedstrijden die geleid worden door clubscheidsrechters. Deze documenten bieden alle speldeelnemers een basis voor hoe het spelreglement praktisch wordt toegepast.

De KNHB beveelt iedereen die er belang bij heeft aan om deze documenten goed te lezen, zodat zowel de scheidsrechters als de spelers en coaches in een wedstrijd weten wat ze kunnen verwachten. Deze aanpak voorkomt misverstanden en vergroot daarmee het spelplezier.


Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Hazenakker 2
8051 AT HATTEM

Postadres
Postbus 83
8050 AB HATTEM

Twitter